logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
April 2014 (3)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Glad påsk!

Kyrklig högtid och kvardröjande hednisk tradition med påskkäringar. Kanske blir påskvipporna på buskar och grindstolpar en tradition i området precis som marschallerna på jul och nyår?

Du har väl bunkrat med nyttigt påskgodis åt våra påskkäringar och påskgubbar?

påskris

Statsrådsvägen blir inte helrenoverad

Statsrådsvägen mellan Riksrådsvägen och Statsrådsplan har fått ny vattenservis och har varit uppgrävd och har fyllts igen hjälpligt.

Föreningen har försökt se till att hela gatan asfalteras men inte fått gehör för den saken. Entreprenören kommer att göra en återställning av de hål som grävts, inget annat, tyvärr.

Felanmäl gärna de tjälskador och andra större hål som kommer att lämnas kvar.

statsrådsvägen, nysågad

Ris på majbrasan

Traditionen att bidra med ris till vår egen majbrasa har blivit så rotad att vi inte längre behöver be om bränsle. Problemet är det motsatta, alltför mycket ris. Brandkåren har synpunkter på valborgseldens anordnande. Nedanstående gäller:

Tidigast en vecka före sista april får bränsle läggas på hög, i år är det onsdagen den 23 april. Högen får inte vara större än 7 meter i diameter och 3 meter hög. När det är uppnått måste du respektera de skyltar vi sätter upp. Material som ger rök eller flygaska är förbjudet, t.ex. papper, plast, blöta kvistar. Tryckat virke är otillåtet liksom stubbar och grova stammar. Brandkåren inspekterar vår hög.

Vecka 18, då valborg inträffar, är eldning i  våra trädgårdar tillåten, annars inte. Samma där, elda utan kraftig rökutveckling!

majbrasa
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.