logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Augusti 2014
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Vår egen loppmarknad i Båtparken

Kom i håg söndag den 14 september klockan 12–15! Det är valdagen, men det finns nog plats för två aktiviteter samma dag.

Det har börjat komma in anmälningar för att hyra bord. Anmäl dig direkt så det inte glöms bort! 

För att boka försäljningsbord kontakta: <loppis@skarpnack.org>.
Pris för plats inkl bord: 100 kr. Pris för plats med eget bord: 50 kr.
loppmarknad

Cykelbanor markeras

Sockenvägens cykelbanemarkering, mellan Kärrtorpsvägen och Statsrådsvägen, har vittrat bort och felanmälningar har hittills inte gett resultat.

Nu har Trafikkontoret lovat att begränsningen mellan cykel- och gångbanan ska målas inom de närmaste veckorna! Asfalterings-
pengar saknas dock fortfarande.

I övrig lappas och lagas där det behövs. Pengar för ordentlig upprustning av gatunätet saknas. Statsrådsvägen och Riksrådsvägen kommer att färdigställas enligt plan. 

Sockenvägen CG-bana

Detaljplan för Ätravägen, synpunkter senast 20 augusti

I slutet av juli kom meddelande om att detaljplaneförslag tagits fram för små lägenheter i bostadshus på Ätravägens norrsida mot Länsmansvägen. Synpunkter på förslaget skall vara inne senast den 20 augusti. Förslaget finns utställt på Tekniska nämndhuset och på Stadsdelsförvaltningen på Björkhagsplan. Informationen finns även på Stockholms hemsida.

Stockholm behöver fler bostäder anser många och detta infill är lämpligt sett ur stadens synvinkel; nära till kommunikationer, centrum och grönområden; dessutom små lägenheter för nyinflyttade/yngre. De flesta protester mot eventuellt bygge är från dem som kommer att bo mitt emot. I vårt område är det några fastigheter på Länsmansvägen som kan få nya fyra våningar höga hus på ett avstånd av 20–30 meter från det egna huset.

detaljplan Ätravägen
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.