logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
Juni 2014 (2)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Glad och solig sommar!

Grannsamverkan mot inbrott innebär att vi håller koll på våra grannars hus och tömmer brevlådor åt varandra. Inbrottsrisken ökar ju sommartid/semestertid så det är klokt att ha riktiga lås så att inbrottstjuvar inte heller kan komma ut med stora saker, att ha galler för källarfönster på gömda ställen, och larm är alltid bäst.

Lås din brevlåda om du kan! Det minskar även risken för ID-kapning. Rulla inte ut din soptunna, den ska hämtas på tomten.

Rapportera gärna till föreningen om du får inbrott eller hör talas om det så kan vi sprida ut det med ett nyhetsbrev. Och larma på Facebookgruppen om du är med där.

full låda

Semesterns sophämtning?

Hushållssopor och matavfall hämtas som vanligt under sommaren. Du kan avboka din tömning om du är borta en längre tid. Avbokning måste göras minst fem dagar före hämtdagen och erbjudandet om enstaka avbokningar gäller endast hämtning av hushållsavfall. Se Stockholms hemsida.

Du som är nyinflyttad i området bör veta att våra avfallstunnor inte ska rullas ut på gatan. Där står de i vägen. Tunnorna får heller inte stadigvarande stå utanför tomten. Detta är de regler som gäller för villafastigheter i hela Stockholms stad. 

soptunnor

Ladan tillbaka till torpet?

Karl och Kristinas planerar att bygga en lada på tomten för att få möjlighet till inomhusservering. Torpets ursprungliga lada (där Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening började 1927) försvann med bygget av Pungpinan och Laduplan.

Hela grannskapet kommer att kunna hyra ladan som samlings- och festlokal, något som saknas i närområdet. Tina vill gärna höra era åsikter och skulle uppskatta ert stöd för projektet.

pungpinetorpet

Förskolan vid Kanslervägen upp i Stadsdelsnämnden

Detaljplan för förskolan på gräsplanen söder om Kanslersvägen är antagen sen en tid. På sammanträde i stadsdelsnämnden (12/6) beslutar nämnden att uppdra åt Sisab att bygga daghemmet. 

Planerad förskoleverksamhet startar hösten 2015.

förskola
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.