logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
November 2014
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Stålstegar 6 meter till salu

Föreningen säljer två gamla men hela stålstegar till det facila priset av 50 kronor styck (en 6 m, en 6 m med förlängning 6 m). Byt din ruttnande trästege från nittonhundratjugotalet mot nåt bättre. Den dag du behöver en längre kan du hyra från föreningen.
Kontakta föreningen på info@skarpnack.org eller via hemsidan.

stege

Ny indisk restaurang i Enskede Krogs lokaler

Thaiwok-kiosken på Gamla Tyresövägen har nu fått en ny grannrestaurang efter att lokalerna stått tomma ett tag.

Även indisk mat kan således nu avnjutas i vårt närområde. Prova på! Kom ihåg att all närservice är beroende av att vi använder den.

ny restaurang

Torget vid Tistel-, Hägg-, Oxel-, Flädervägarna åtgärdas inte 

Den utlovade omläggningen av körbanan runt träddungen blir inte av! Medel till detta är avhängiga andra åtgärder som inte längre ska genomföras.  

Övrigt vägunderhåll slirar på tidplanerna. Föreningen kollar med ojämna mellanrum upp hur planerna framskrider. Utlovade åtgärder är Fogdevägen och cykelbanorna utmed Sockenvägen.

torget

Förgårdsmark är stadens mark

Den mark som är belägen mellan tomtgräns och trottoar eller körbana är Stockholms mark. Den ska skötas av parkförvaltningen (gräs, planteringar, buskar) och trafikkontoret (träd). Ifall du anser att förgårdsmarken missköts kan du felanmäla på Stockholms hemsida, eller kontakta stadsdelsnämnden.

På förgårdsmarken får inget förvaras stadigvarande. Trappor, brevlådor, asfalteringar får inte anläggas. Buskar och träd får inte tas bort. Ifall du måste gräva för grundrenovering ska du söka marklov. Se föreningens hemsida för vad som gäller för byggande på fastigheterna.

färgårdsmark
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.