logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
November 2014 (2)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Arkitekterna bakom Skogskyrkogården

I en skog nära dig ligger världsarvet Skogskyrkogården! Den är värd ett besök alla årstider. Men så här års är besökspaviljongen stängd och då kan du i stället se ett program om kyrkogårdens skapare på SVT Play. 

Arkitekterna Asplund och Lewerentz vann som unga en tävling om den nya skogskyrkogården, något de sen arbetade med hela sina liv. Pro­grammet på SVT Play finns kvar till den 2 december. Mer på SVT Play om kyrkogården.

skogskyrkogården

Vill du öppna Trohetsvägen?

Trafikreglering är politik. Sen ett antal år är strategin att öppna upp säckgator/områden. Tanken är att trafiken ska spädas ut så att det blir mindre trafik på belastade gator. Ett mer jämlikt fördelande av trafiken.

Trohetsvägen är nu avstängd för utfart till Gamla Tyresövägen. Trafik­kontoret har tankar på att öppna anslutningen, för att Lugna gatan och Skarpnäcksvägen ska avlastas trafik. Då detaljplanen anger att utfarten mot Gamla Tyresövägen är väg är det Trafikkontoret som bestämmer om den skall öppnas eller ej.

Du som bor i Pungpinan har säkert en åsikt om detta. Hör av dig till föreningen så kan vi föra samtal med Trafikkontoret innan de bestämmer sig.

trohetsv
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.