logga
Skarpnäcks trädgårdsstadsförening
September 2014 (3)
Senaste nytt från föreningen
Medlemmar som har anmält e-postadress kommer att få tätare meddelanden om föreningens verksamhet. Tipsa gärna dina grannar om möjligheten till kommunikation via Internet.
linje

Nu är eldningsveckan här!

Det råder ständigt eldningsförbud i Stockholm oavsett väder. Två veckor om året har vi villaägare dock möjlighet att elda upp trädgårdsavfall: valborgsveckan, och vecka 40, som i år är från den 29 september till och med den 5 oktober.

Under denna vecka får du elda i trädgården under förutsättning att du inte eldar så att grannar och andra störs. Klent torrt virke, brukar miljömyndigheten ange, inte blöta löv. Stockholms brandförsvar har upplysningar och tips om hur du gör för att minimera brandrisk.

Föreningen har en kompostkvarn som du kan hyra hela året. Stans avfallsanläggning för trädgårdsavfall på Selaövägen ligger nära.

tändsticksask

Hyrsäsongen skiftar innehåll

Än finns det tid till smärre underhållsarbeten utomhus på hus och i trädgård. Kanske flisa lite grenar till komposten? Måla det där glömda fönsterfodret?

Inomhussäsongen står för dörren, med omtapetsering och målning. Föreningen har inomhusställning, kombistege och tapetbord för uthyrning. Och tänk på att du kan hyra våra bord och stolar även för fest inomhus. Eller kanske ett Halloweenparty i tält i trädgården?

Här kan du se vad vi har och hur du bokar.

målning

Lyckad loppmarknad

På valdagen anordnades föreningens loppmarknad i Lagmansparken med 60 bord fulla med fynd och caféverksamhet som drevs av Hammarbygymnasterna och lokala fotbollsklubben BKBK. Ungefär 350 koppar kaffe och lika många korvar med bröd gick åt. Det var soligt väder, många lekande barn och ansiktsmålning med ett gäng tjejer från Skarpnäcks skola.

Vi tycker det är väldigt roligt att så många vill vara med och använda parken så här i höstkanten, både säljare och köpare. Det som började som ett försök har blivit vårt stadiga arrangemang i september! Tycker du att det saknas något, eller vill du vara med och driva loppisen, så hör av dej till föreningen!

loppiskafét

Grusade gator?

På en del ställen i vårt område har Trafikkontoret låtit "oljegrusa" gatorna och ibland satt upp skyltar som varnar för stensprut och halka. ”Varför då?” har många frågat.

Svaret är att Trafikkontoret ”hittade” lite pengar och genomförde en snabb tätning av sprickor, så att asfalten ska frysa sönder lite mindre i vinter. Åtgärden består av bitumen med grus ovanpå, som det är tänkt att fordonen ska platta till. Detta är inte istället för ordentligt gatuunderhåll utan en extraåtgärd.

oljegrus
linje
Från Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening www.skarpnack.orginfo@skarpnack.orgFacebook
Jan Gustavsson,  janne.o.gustavsson@tele2.se

Om ni har synpunkter på de e-postadresser vi använt eller annat av allmän karaktär, var vänlig meddela oss via ovanstående e-postadresser. Svara inte på detta mejl.